Csillagrajongók Klubja, ahol a fiatal generáció egy új szemléletmódot kap a világról.

A csillagok mitológiája bevezet egy meseszerű világba, ami által megismerkedhetünk valójában önmagunkkal. Ezt ötvözzük a művészetterápiával, hogy ezek a történetek a kreativitáson és alkotáson keresztül indítsák el a fiatal generációt, egy olyan értékrend irányába, amivel egy teljesebb életet tudunk élni. A mitológia szerint Herkules, a Hős, különféle próbatételeken és kalandokon keresztül az emberi mivoltát áldozza fel és útja végén elnyeri az Olimposzt, ezzel halhatatlanná válik.

Ahogyan a Nap halad az égi útján, és Herkules is végig járja ezt az utat, úgy vele együtt mi is felismerhetjük, hogy lényegében a mi kalandunk ebben a világban ugyanaz. Ami a következő: felvállaljuk saját tudásunkat és képességeinket, a kalandjaink során pedig felismerjük valódi természetünket. Ebbe a világba vezetjük be a gyerekeket könnyed, játékos formában.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

  • A program 13 alkalomból áll. Első találkozáskor egy rövid bevezető ismerkedős körrel kezdünk, ami által összehangolódik a csapat.

  • Minden alkalommal más és más csillagképpel, ehhez kapcsolódó mitológiai történettel ismerkedünk meg.

  • Vizuális formában, papír alapon és diavetítéssel is elhelyezzük a megszerzett tudást az égen.

  • Fontosnak tartjuk, hogy az érzékszerveink bevonásával ültessük át a tudást a gyakorlatba. Ezért használjuk a zenét, az alkotáshoz a rajzeszközöket (agyag, porpasztell, olajpasztell, montázstechnika) és a tapintáshoz, az ásványok megismerését.

  • A részvételhez nem szükséges semmilyen előzetes tudás, sem a csillagokról, sem pl. rajztudást nem igényel, ugyanakkor a mese, mitológia segítségével bevezetjük őket ebbe a csodálatos világba, és játékosan bővül a tudásuk és fejlődik a kreativitásuk.

  • A foglalkozás végén az alkotásokat, és az ásványokat haza lehet vinni.

Korosztály: 10-14 éveseknek, max. 10 fő

Olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik érdeklődést mutatnak a csillagok, bolygók iránt, járnak közösségbe és szeretnek alkotni.

FONTOS! A jelentkezéskor kérjük a szülőket, hogy írjanak egy 3-4 mondatos bemutatkozást a gyermekükről.

Kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal!

Az első témánk: Az olimposzi istenek és Herkules.

A program látogatható védettségi igazolvány nélkül.

Összességében:

Amit hozzá tud adni a csillagbölcselet egy ember életéhez, azt érdemes már gyerekkorban elkezdeni.

Miért is várnánk ezzel felnőtt korig?

Az az elképzelésünk, hogy ha valaki úgymond beleszületik ebbe a világba, és a meséken, alkotásokon keresztül természetesnek veszi, hogy együtt él és mozog a lelkünk a csillagokkal, akkor felnőttkorban már tudatosabban fog egy teljesebb életet élni.

A klub belépője: 7.000 Ft, mely tartalmazza a foglalkozáson használt eszközöket és az ásványt.

A programot tartja:

Lugosi Bernadett (06308588280, fonixhatas@gmail.com) és Vidovics Tünde (06702584844, vidovicst@gmail.com), rólunk bővebben ide kattintva olvashat.

Két helyszínen, Budapesten és Vácon is indítunk klubbot.

Az első alkalom: február 17. 17:30-19:00. Létezés Öröme Központ – 1024, Budapest, Lövőház utca 29. I/3.

Illetve február 19. 9:30-11.00. Body & Mind Stúdió – Vác, Ady Endre sétány 8.

További napok, havi egy alkalommal, 4 hetente folytatólagosan.

Jelentkezem