Az előző cikkben már olvashattál a kétségről, hogy mit jelent ez, mi a célja, ez a 2.rész, tehát a folytatása. Lényegében a kétség visz egyre közelebb magadhoz, és ezek által jobban megismerd magad.

Most annak fontosságáról írok, hogy miért lenne érdemes megértened a mögöttes okait egy-egy ilyen érzelemnek.
Hallhattad már Te is azt, hogy azok az emberek hozzák a legnagyobb felismeréseket, és segítséget az életünkben, akik a legjobban bántanak. Ha valaki bánt Téged, nem azért teszi, mert neki ez a fétise, hanem mert Benned mozgat meg ezáltal olyan érzelmeket, amik arra visznek Téged, hogy ráláss, és felemeld magadban ezeket.

Hozok egy példát az életemből, hogyan is működik nálam a rálátás, és felülemelkedés.
Rendszeresen foglalkoztat a munkám, hogy egyre jobb és jobb legyek abban, amit csinálok. Sok mindent tanultam az elmúlt években a lélek dolgairól és sok mindent szeretnék is, folyamatosan dolgozom magamon, és fejlesztem is magam. Számomra fontos, hogy amit képviselek az a saját életemben is működjön, hiszen így tudok hiteles lenni. A munkámmal kapcsolatban nekem az egyik félelmem például az volt, hogy amit tudok, nem igazán volt meg, hogyan is adjam át, vagy kell-e egyáltalán, számít-e ez bárkinek, és ha igen, akkor vajon jó – e az, amit én csinálok, közben meg hogy most akkor nekem tényleg efelé kellene mennem, hogy kiállok és mondom…, és amúgy meg én, tényleg?

Látod, sok kétely és félelem munkált ezzel kapcsolatban bennem. A 2020-as évem legjellemzőbb aspektusa a hullámvölgyek, és hullámhegyek megélése, főleg a hullámvölgyek…. számtalan előző élet, és hitrendszer – negatív gondolati minta, trauma amire rálátást nyertem. Volt több olyan élet, ahol nagy tanító voltam, de kihasználtak, vagy átvertek, vagy visszaéltek a tudásommal, vagy mert nő voltam és hatalommal rendelkeztem, de mégis csak egy nő voltam, ezért lekezeltek és ilyen és ehhez hasonló traumák, minták amik feljöttek. Ezek mind-mind lenyomatot hagytak az energiarendszeremben, így rendszerint ezek is jelentek meg a külvilágomban. Nagy átlagban a leszűrt élettapasztalatok azt foglalták magukba, hogy nem vagy fontos, ha tudsz valamit ne add át, mert megbánod, hiába a nagy tudás, nem ér semmit. Temérdek negatív minta, tudatalattiban munkáló programok, amik mind-mind gellert adtak a jelenlegi helyzetemben.
Hogy megviselt-e? Igen.
Nehéz volt szembenézni ezekkel? Igen.

Ugyanakkor pedig megláttam, hogy ez milyen csodálatos megtapasztalás, felismertem a rendet, a rendszert benne,  így helyre tudtam tenni magamban, hogy ezek a minták miért működnek, miért van ez a sok kétely és félelem. Vagyis ráláttam, felismertem, és helyre tettem. Felismertem azt is, hogy igen ez a részem, de már nem ez vagyok. Felismertem, hogy: Nem kell akarnom, a szó alacsonyabb értelmében, tehát erőltetnem. Nem az a fontos, hogy segítsen másonak vagy segít-e, tetszik-e másoknak vagy sem. Önmagamat kellett meglátnom, azt aki valójában vagyok, és lényegében ez a fontos… MAGamat adni, és megélni, a többi mind melléktermék.
Megláttam azt is, hogy mindig van választásom, és nem kell ezekkel a traumákkal büntetnem magam tovább, ez itt amúgy sem a Bűn és bűnhődés.
Lerakhatom, abbahagyhatom, befejezhetem.

Tehát,
ami KÉTséget ébreszt Benned, arra tekints úgy, mint egy ajándék. Ismerd fel belőle, hogy mi a valódi gyökere, nézz a mélyére, lásd meg hogy a részed, és aztán tedd le.
Vedd észre, hogy a kiút vagy a kitörés abban az esetben tud megvalósulni, ha felismered, hogy Te tartod benne magad ebben, azzal, hogy egy korábban megélt csalódásod szerintinek gondolod magad.

Dönthetsz úgy, hogy kiszállsz a saját magad állította körforgásból.

Lásd meg, hogy a KÉTség által ismered meg önmagad minden oldalát és így megtapasztalhatod az EGYségedet.

Lugosi Bernadett